Ontspanning

Boek een vakantie in je eigen tuin

Boek een vakantie in je eigen tuin

© Kunstgras-grastapijt.be

Is een vakantie in het buitenland onmogelijk voor jou dit jaar? Weet dat je ook in je eigen tuin het volmaakte vakantiegevoel kunt opwekken. Zelfs al heb je maar een heel klein tuintje of een minuscuul koertje, met een beetje verbeelding en creativiteit waan je je binnenkort in een echt vakantieparadijs. Hier volgen enkele tips om je te helpen.

Weg met die stenen

Eerst en vooral verdienen mensen met een kleine tuin of een geplaveide binnenkoer onze aandacht. Om een vakantiegevoel op te wekken, is het namelijk belangrijk om tussen het groen te zitten. In de eerste plaats denken we dan aan een mooi kunstgrastapijt. In een kleine tuin of binnenkoer gras zaaien en vooral onderhouden, is een haast onmogelijke onderneming. Sleep maar eens een grasmachine door de gang van je huis om die paar vierkante meter grassprieten te maaien!
De oplossing hiervoor is kunstgras. Heden ten dage zijn er heel naturelle en aangenaam aanvoelende kunstgras oplossingen voorhanden. Bovendien hoeven die helemaal niet veel te kosten. Het spreekt voor zich dat kunstgras ook in grotere tuinen kan toegepast worden, want het onderhoud van zo’n grastapijt is natuurlijk miniem. En als er iets is wat je op vakantie niet wil doen, dan is het wel werken! Met een kleine moeite en een klein budget is de basis van jouw vakantie in eigen tuin gelegd.

Boek een vakantie in je eigen tui
© Kunstgras-grastapijt.be

Planten en struiken

Maak je tuin boeiend door verschillende bloemen en struiken aan te planten. Vooral de boorden van je tuin mogen weelderig beplant worden, zodat je helemaal weg kunt dromen op jouw vakantiebestemming en niet gestoord wordt door het zicht op de drukke straat of in de rommelige tuin van de buren. Het is trouwens ook heerlijk om in een luie tuinstoel weg te soezen, terwijl je de bezigheid van een bij rond een bloem in de gaten houdt. Een zen-moment, waar geen yoga of meditatie tegenop kan, me dunkt!
Zit je met een kleine stadstuin tussen de muren van de huizen van je buren opgezadeld, dan kun je aan de slag met bloembakken en klimplanten. Dit hoeft zich niet te beperken tot wat saaie klimop tegen de gevel. Je kunt rozen op een raster naar omhoog laten groeien en er zijn ook heel wat klimplanten die mooie bloemen voortbrengen. Een ander idee is om bloempotjes met planten, bloemen en kruiden aan de muur te bevestigen. Loop maar eens een tuincentrum binnen en ontdek welk materiaal er allemaal bestaat voor hangtuinen. Je zult er versteld van staan!

De Finishing Touch

Tot slot rest je alleen nog een comfortabele ligstoel te plaatsen en een drankje koud te zetten. Draai de voordeur op slot en leg de deurbel af, alsook je telefoon. Neem een goed boek in de hand en zet een voetbadje klaar. Trek je mooiste badpak aan en vergeet je niet in te smeren met zonnebrandcrème. Op het einde van de dag ga je uit eten in het restaurantje in de buurt en zak je af voor een cocktail in de dichtstbijzijnde bar, om dan ’s avonds onder de wol te kruipen in je eigen slaapkamer. Nog nooit zo’n goed bed gehad op vakantie! Wie maalt er nu nog om dat 5-sterrenhotel?

Geef een reactie