Ontspanning

Seks en gezondheid gaan hand in hand

Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat seks en gezondheid hand in hand gaan. Het hebben van regelmatige seks heeft diverse voordelen die zorgen dat jouw gezondheid erop vooruit gaat! Naast een gezond dieet en veel beweging is het dus helemaal niet zo raar om ook je seksleven bij je goede voornemens te zetten voor een gezonder leven.

De voordelen kort op een rijtje

  • Stressverlagende werking door het vrijkomen van gelukshormonen
  • Afweer wordt versterkt. Het idiote is wel dat uit een onderzoek bleek dat het hebben van 1 of 2 keer per week seks hiervoor zorgt, maar dat bij nog meer seks het dan weer afneemt…
  • Kans op een hartaanval wordt verkleind, bleek uit een onderzoek bij mannen. Het onderzoek liet zien dat mannen die hooguit 1x per maand seks hebben 50 % (!) meer kans hebben op een hartaanval dan mannen die 2 x per week (of vaker) seks hebben! Dat is toch een heel verschil!
  • Minder kans op incontinentie bij vrouwen
  • Cognitieve functies verbeteren zoals je geheugen
  • Het kan zorgen voor minder pijnklachten door het vrijkomen van oxytocine

Andere voordelen

Naast de gezondheidsredenen zijn er nog meer redenen om regelmatig seks te hebben. Zo worden bekkenbodemspieren bij vrouwen sterker van het regelmatig hebben van seks (daardoor dus minder last van incontinentie) en daarmee wordt seks alleen maar fijner! Natuurlijk zorgt seks ook voor een fijne verbinding met je partner.

© Pixabay

Veilig seks hebben

Uiteraard vervallen veel voordelen als je zo maar met iedereen het bed induikt, zonder aan veilige seks te doen. Het dragen van condooms is iets wat je echt niet moet vergeten om zo het krijgen van een soa te voorkomen. Condooms kopen kan gewoon online, dus er is geen reden om het niet te kunnen of te durven kopen. Wil je wel seks, maar zou je het leuk vinden om het eens op een andere manier te doen dan de afgelopen twintig jaar? Dan kan je natuurlijk ook meteen even snuffelen of er seksspeeltjes te vinden zijn die jou wel aanspreken (en je partner uiteraard). Heb je geen partner en wil je niet zomaar met iemand je seksleven botvieren? Seks hebben met jezelf geeft eigenlijk gewoon dezelfde voordelen! Er valt alleen met niemand te knuffelen achteraf…

Geef een reactie