Ontspanning

Wandelen; de populairste trend in corona-tijd

Wandelen de populairste trend in coronatijd

We zien dat steeds meer mensen hun wandelschoenen aantrekken en erop uit gaan. Door alle maatregelen tijdens de lockdown kunnen we niet veel meer, maar we willen toch naar buiten. Een korte of juist een lange wandeling; we vinden het prettig om het huis uit te kunnen tijdens deze corona crisis. Tijdens het wandelen kan alle spanning losgelaten worden. Wandelen is gezond en er wordt genoten van de mooie natuur die Nederland te bieden heeft. Voor de corona crisis zagen we vooral dat veel ouderen wandelen als een populaire activiteit zagen, terwijl nu ook jongeren massaal de natuur intrekken voor het maken van een ommetje. Wandelen helpt tegen alles. Ga wandelen met je partner, vriend of een familielid. Dé ideale manier om even bij te kletsen. Er zijn tal van mooie wandelroutes in Nederland en een aantal delen we graag met je.

Wandeling langs bollenvelden

Nederland staat wereldwijd bekend als bloemenland. Deze stereotype naam is ontstaan in de twintigste eeuw, toen de bloementeelt een essentiële economische sector werd. De bloementeelt is voor Nederland nog steeds een grote bron van inkomsten. De bollenvelden zijn dan ook een toeristische trekpleister. Elk voorjaar bloeiende bollenvelden en ontstaan er kleurrijke patronen in het Nederlandse landschap. Deze velden vind je in heel het land, maar de grootste zijn te vinden tussen Amsterdam en Den-Haag. Denk bijvoorbeeld aan Keukenhof, het natuurreservaat Zwanenwater of het Ommetje Leeweg in Zuid-Holland. Wie wordt er nou niet vrolijk van een wandeling in zo’n kleurrijke omgeving?

Rustigste wandelroutes

Sommige natuurgebieden worden inmiddels overspoeld door ‘corona-wandelaars’. Iedereen gaat massaal de natuur in. Wil je tijdens een wandeling je hoofd leegmaken en optimaal kunnen ontstressen? Kies dan voor een rustige wandelroute. Of ga in je eigen omgeving op zoek naar een nieuwe plek, zoals bijvoorbeeld een buitenwijk. Vind je het toch te druk? Kies er dan voor om een vroege ochtendwandeling te maken.

Wandeling door steden

Er worden veel stadswandelingen georganiseerd. We zien vaak dat de wandeling gecombineerd wordt met een bezoekje aan een horecazaak om even op te laden met iets lekkers. Tijdens een stadswandeling ontdek je nog meer van een stad. Er zijn genoeg bijzondere steden in Nederland die allemaal bezocht kunnen worden. Plan jouw stadswandeling en leer nieuwe plekken binnen een stad kennen.

Wandelen: nieuwe trends
© Pixabay.com

Een duinwandeling

Last but not least; de duinwandeling. Wij Nederlanders hebben het geluk dat ons land duingebieden kent. We hebben genoeg plekken waar je heerlijk door de duinen kan wandelen. Reis bijvoorbeeld naar de Waddeneilanden, geniet van de natuur en ervaar het vakantiegevoel.

Heb jij een wandeling gepland op een koude dag? Zorg ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat. Een winterjas met een sjaal en muts zorgen ervoor dat je warm blijft. Mutsen zijn accessoires die mogen opvallen. Dus laat mutsen bedrukken en ga lekker warm ingepakt op pad. Mutsen borduren is ook mogelijk. Een muts met logo of tekst zorgt ervoor dat je opvalt tussen alle wandelaars.

Geef een reactie