Budget

Het spaarvarken van de toekomst

Het spaarvarken van de toekomst

© Pixabay.com

Ripple, en in het specifiek de token XRP, houdt de gemoederen in de cryptowereld nog altijd bezig. Het doel van XRP is om het reeds bestaande betalingssysteem te verbeteren. Dit doet het bedrijf door cryptovaluta aan te bieden voor veilige overboekingen tussen instellingen, zoals banken en bedrijven onderling, voor slechts een fractie van de prijs omdat er geen waarde verloren gaat door de verschillen in wisselkoers. XRP wordt al door veel banken omarmt, een goede reden voor jou om dit wellicht ook te doen.

Zo werkt Ripple

Ripple heeft een protocol ontworpen dat het sneller en efficiënter wordt voor banken om transacties te verwerken. Tegenwoordig kan het een paar dagen duren om een internationale overboeking naar een andere bank te verwerken. Door gebruik te maken van het Ripple-platform is dit binnen enkele seconden geregeld. Het bedrijf heeft grote ambitie en wilt de huidige systemen die gebruikt worden vervangen. XRP, het token van het platform, kun je zien als de brandstof van het platform. Je koopt ook geen Ripple-aandeel, maar de token XRP.

XRP in plaats van PayPal

Overschrijvingen maken een groot deel uit van de markt waar XRP zich op bevindt. De afgelopen jaren is de voorkeur uitgegaan naar PayPal, maar dat is aan het veranderen. Banken die gebruikmaken van PayPal voor hun internationale overschrijvingen stappen steeds vaker over op het gebruik van XRP.

Waarom XRP een goede investering is

Het zal je niet verbazen dat er gigantisch veel geld omgaat in de bankwereld. Het is dus ontzettend veel geld waard om het internationale betalingsverkeer sneller, beter en goedkoper te kunnen faciliteren. XRP heeft het in zich om de dollar te vervangen als wereldreservemunt. Hierdoor kan de Ripple koers exploderen. Op dit moment staat de Ripple koers rond de 16 cent, waar het hoogtepunt op 2,82 lag. Je kunt je spaarvarken dus spekken met een flink aantal XRP. Er is gigantisch veel gaande rondom het bedrijf. Zo experimenteren banken al volop met XRP en maakt een van de grootste betalingsproviders ter wereld Moneygram al gebruik van het platform. Het bedrijf sluit regelmatig samenwerkingen, wat doorgaans een positieve invloed heeft op de koers. Of het lukt om van het Ripple-netwerk het grootste wereldwijze verrekeningsplatform te maken moet de toekomst gaan uitwijzen.

Het spaarvarken van de toekoms
© Pixabay.com

Concurrentie van banken

Er zijn verschillende banken die met een eigen cryptocurrency komen. Volgens de CEO van het bedrijf, Brad Garlinghouse, hoeft XRP niet bang te zijn voor deze concurrentie. Wanneer er namelijk veel verschillende munten uitkomen zit je in de toekomst met hetzelfde probleem als momenteel, namelijk dat er één munt moet komen als wereldreservemunt. XRP wilt dit worden. Tegenstanders van het bedrijf zijn echter kritisch op dit scenario en verwachten zelfs dat XRP overbodig kan worden op de langere termijn doordat de concurrentie met een beter product komt.

Tegenstanders van XRP

Vergeleken met andere cryptocurrencies, die zijn bedacht als alternatief voor geld zoals wij dat kennen, werkt XRP voor de banken en het traditionele systeem. Hierdoor staat het haast haaks op de idealen waaruit cryptocurrencies zijn voortgekomen. Er is bijvoorbeeld geen sprake van decentralisatie. Een groot deel van de cryptogemeenschap is dan ook niet positief gestemd over het bedrijf. Hier tegenover staan de trouwe XRP aanhangers, de ‘XRP army’, die alle vertrouwen hebben in de toekomst en geloven dat XRP echt een revolutie teweeg gaat brengen.

Geef een reactie