Actua

Rimpelloos oud worden

Laserbehandeling

© Huidzorghouten.nl

Wie er zo lang mogelijk jeugdig uit wil blijven zien, doet er goed aan om de zon te mijden, niet te roken en gezond te eten. Want uv-straling, tabaksrook en slecht voedsel zijn de belangrijkste factoren als het gaat om snelle veroudering van de huid.

Leefstijl
Door te roken krijg je meer rimpels en een doffere, grijzige huid als gevolg van de gifstoffen in de sigaret. Door de gifstoffen maken de huidcellen minder collageen aan. Collageen zorgt voor stevigheid van de huid. Ook ongezond eten versnelt de zichtbare veroudering. Fruit en groente hebben een positief effect op huidveroudering en veel vlees en alcohol juist niet.

Botten
Bij het ouder worden is de afbraak van het bot groter dan de opbouw. Een ouderdomsverschijnsel is dat naar mate je ouder wordt de botten krimpen en het vetvolume afneemt. Het gevolg is dat wangen meer gaan hangen en de wallen onder de ogen groter worden. Ook rond de ogen krimpt het bot, waardoor de ogen dieper komen te liggen. Het krimpen van botten is moeilijk tegen te gaan.

Vitamine
Botontkalking kan worden afgeremd door voldoende vitamine D binnen te krijgen. Deze vitamine en calcium zorgt voor sterkere botten. Een tekort aan vitamine D gaat gepaard met versnelde botafbraak. Vitamine D kan het lichaam aanmaken door zonlicht. Ook het eten van zuivel en vette vis is een belangrijke voedingsbron. Beweging helpt ook. Het belast de botten waardoor de aanmaak van nieuw botweefsel gestimuleerd wordt.

Acnetherapie
© Huidzorghouten.nl

Cosmetisch
Ouderdomsverschijnselen worden voor ongeveer 60 procent genetisch bepaald. Dit betekent dat het tempo van veroudering naast de leefstijl de genen een rol spelen. Cosmetisch zijn er behandelingen om er frisser en minder vermoeid uit te zien. Rimpels op laten vullen, oogleden laten corrigeren of pigmentvlekken weg laten laseren. Bij Huidzorg Houten zijn er specifieke behandelingen, uitgevoerd door huidtherapeuten zoals acne behandeling, laserbehandelingen en Cryo lipolyse.

Al na het twintigste levensjaar begint het verouderingsproces van de huid. Het cel vernieuwingsproces wordt trager. De huid verliest vocht en er wordt minder talg aangemaakt, waardoor de huid droog gaat aanvoelen. Er verschijnen rimpels. In een later stadium neemt de hoeveelheid collageen af, een eiwit dat de huid elastisch houdt. Het gevolg is rimpels, grijze haren en een slappere huid. Iedereen krijgt te maken met verouderingsverschijnselen. Veel is echter genetisch bepaald, al kun je door gezond te leven bepaalde verschijnselen wel vertragen.

Geef een reactie