Actua

Veelzijdig formaat

Veelzijdig formaat

© Pixabay.com

De Zweedse woonwinkel Ikea lanceerde in 2017 een ‘limited’ postercollectie in samenwerking met internationale kunstenaars. In totaal mochten 12 internationale kunstenaars waaronder de Nederlander Koen Taselaar een ontwerp indienen. Het is de derde keer dat IKEA de postercollectie uitbrengt. In voorgaande jaren werkte het bedrijf samen met straatartiesten en fotografen, en nu is het de beurt aan tekenaars.

Posters

Iedereen kent de bekende posters zoals de gele taxi van New York en de rode fiets van Amsterdam. Nu zijn het veelal abstracte posters zoals Reflecties in krijt, Cartoons vol gedachte, Wij zijn één, Mentaal doolhof Funky monsters en de poster van Taselaar Denkbeeldige bands. Menig poster zal in de woonkamer of in de slaapkamer een plekje aan de wand hebben gekregen.

Afdrukken

Foto’s afdrukken op posterformaat. Dit kan op talloze manieren: op vinyl, canvas, Acrylglas, aluminium, hout of galerijprint. De laatst genoemde leent zich vooral voor eigen fotografie zoals portret, landschap en architectuurfotografie. In feite is galerijprint een combinatie van Acrylglas en aluminium. De foto wordt haarscherp weergegeven en ook kleuren komen schitterend tot zijn recht. De maximale glans en diepte-effect zorgen voor een museumwaardig resultaat. Een top manier om eigen foto’s te presenteren.

Veelzijdig formaa
© Pixabay.com

Reclame

Posters laten drukken doe je als er meerdere exemplaren nodig zijn. Voor reclame doeleinden of om politieke ambities bekend te maken. Posters passen in billboards of stoepborden. In iedere straat in de stad kom je ze tegen de stoepborden en de lantaarnborden en de posters in de bushaltes. Het is een probaat middel om reclame boodschappen met herhaling terug te laten komen bij het grote publiek.

Foto’s zijn dikwijls persoonlijk. Afdrukken betekent bewaren op normaal of groot formaat. Sommige foto’s worden ten toon gesteld zoals bij de maandelijkse NRC fotowedstrijd. Opvallend zijn ook de foto’s die onder het thema corona door de krant zijn gepubliceerd. Fotograaf Ilvy Njiokiktjien maakte bijvoorbeeld van één dag coronazorg in het Jeroen Bosch Ziekenhuis een schitterend tijdsdocument. Mooie documentaire fotojournalistiek met een link naar hedendaagse kwesties.

Geef een reactie