Leven

3 Tips voor het verwerken van een relatiebreuk

3 Tips voor het verwerken van een relatiebreuk

© Pixabay.com

Wanneer je relatie voorbij is, zal er ineens veel veranderen in je leven. Waar je eerst nog met z’n tweeën door het leven ging sta je er nu ineens helemaal alleen voor. Dit kan even schrikken zijn en het zal wat tijd kosten om je aan te passen. Wat je in ieder geval niet mag vergeten is dat er weer een dag zal komen waarbij jij je goed zult voelen. Ook al lijkt die dag momenteel nog ver weg, die dag zal zeker komen. Volg onderstaande tips en je zult een stuk op weg geholpen worden in jouw verwerkingsproces.

1. Rouw om je relatie
Wanneer er iemand overlijd is het normaal dat je in een rouwfase zit. Na een relatiebreuk wordt dit niet altijd gedaan, maar waarom eigenlijk niet? Bij een relatiebreuk verlies je ook iemand, je moet ook door het leven zonder deze persoon. Ook wanneer deze persoon nog wel leeft, zal het voor jou niet meer zo voelen. Ook wanneer je op amicale wijze uit elkaar bent gegaan en elkaar zo nu en dan nog zal tegenkomen is jullie relatie veranderd.
Neem afscheid van je ex op een manier die bij jouw past. Je kan een afscheidsbrief schrijven aan hem en deze zonder die naar hem op te sturen te verscheuren en weg te gooien. Zo kan je alle laatste dingen die je wilt zeggen toch nog zeggen zodat het uit je systeem is, maar bespaar je jezelf de ellende om weer contact op te zoeken met je ex. Wat je ook doet, laat je gevoel er zijn. Ben je verdrietig, wees verdrietig. Ben je boos, wees boos. Zorg dat alle emoties die je voelt de ruimte krijgen zodat je er op den duur een streep onder kunt zetten en verder kunt gaan.

2. Investeer in jezelf
Na de rouwfase is het tijd voor wat positiviteit. Tijdens een relatie kun je je zelf nogal verliezen in de ander. Misschien heb je jezelf en je eigen behoefte al heel lang weggestoken. Dat ga je nu niet meer doen. Zet je zelf op de eerste plaats en investeer in je zelf. Dit kun je op verschillende manieren doen. Je kunt investeren in een nieuwe look: ga voor een nieuwe garderobe en kies een bijpassende een nieuwe coupe. Wanneer je er goed uitziet zul je je ook goed voelen. Dit klinkt oppervlakkig, maar toch werkt het zo. Als je weken in je joggingbroek thuis op de zetel hebt gezeten waarbij je de ene na de andere Netflix show bingewatched zul je je niet heel aantrekkelijk meer voelen. Trek je zelf van de zetel en ga lekker shoppen!
Investeer daarnaast ook in jezelf door te kijken waar je behoefte aan hebt en wat je leuk vindt. Is er een hobby die je graag zal willen beoefenen? Go for it! Heb je vriendschappen die je graag nieuw leven wilt inblazen? Just do it! Er is niks of niemand die jou kan tegenhouden en jou kan vertellen hoe jij je leven moet indelen. Doe waar jij zin in hebt en wat goed voor jou voelt!

Relatiebreuk
© Pixabay.com

3. Omring je zelf met positiviteit
In het vorige puntje noemde we het al even kort. Investeer in (oude) vriendschappen. Wanneer je door een relatiebreuk gaat kan dat voor veel emoties zorgen. Je hoeft niet overal alleen door heen te gaan. Ja, je moet het zelf verwerken en zelf het werk doen, maar dat betekend niet dat je je niet kunt laten steunen door mensen die dicht bij je staan. Liefdesverdriet is iets universeels. Het is iets wat we allemaal mee hebben gemaakt of mee zullen maken. Praat over je gevoelens met je vrienden en deel je ervaring. Naast dat dit oplucht zul je ook meer diepgang in je vriendschap krijgen. Door over dit soort moeilijke onderwerpen te praten ontstaat er een diepere band.

Een relatiebreuk kan soms als het einde van de wereld aanvoelen. Geef jezelf daarom de tijd om het te verwerken. Alles waar je nu door heen gaat zal je sterker maken en je zult hier zeker uitkomen.

Geef een reactie