Leven

De veelzijdigheid van een slotenmaker

© Pexels.com

Een slotenmaker staat bekend als iemand die sloten voor u opent wanneer u de sleutels bent vergeten, of uzelf op een andere manier hebt buitengesloten. Maar wist u dat een slotenmaker nog meer doet dan alleen deuren opendoen? In dit artikel ontdekt u welke werkzaamheden nog meer door een slotenmaker worden uitgevoerd.

Belangrijk werk

Een slotenmaker, zoals bijvoorbeeld Slotenmaker Genk of Slotenmaker Gent, verricht belangrijk werk. Zoals de naam al doet vermoeden, worden er door een slotenmaker sloten gerepareerd, aangepast en vervangen. Het openen van deuren die dichtgevallen zijn is een bekende, maar dus zeker niet de enige. Als een sleutel is afgebroken in het slot kan de slotenmaker deze eenvoudig vervangen, door ofwel een geheel nieuw slot te plaatsen, ofwel door het afgebroken deel te verwijderen en een nieuwe kopie van de originele sleutel te maken. Een slotenmaker beschikt over een breed assortiment sloten en sleutels, waardoor er voor elke situatie een snelle, goede en passende oplossing is. Veel slotenmakers hebben een 24/7 service, waardoor u op elk moment van de dag en eveneens in het weekend geholpen kunt worden bij noodsituaties. Zo hoeft u bij een dichte deur dus niet in de regen of kou te blijven staan. Ook werken ze met speciaal gereedschap waardoor er geen schade ontstaat aan het slot of de deur.

Directe verkoop

Bij een slotenmaker kunt u eveneens terecht voor de aanschaf van sleutels en sloten. Hierdoor kunt u ook zelfstandig nieuwe sloten plaatsen, de slotenmaker hoeft dus niet per se ingeschakeld te worden om het slot te komen installeren. Bij veiligheidssloten wordt een certificaat geleverd, die u te allen tijde moet tonen wanneer sleutels bijgemaakt dienen te worden. Dit om ervoor te zorgen dat uw veiligheid gewaarborgd blijft en niet iedereen zomaar sleutels voor uw sloten kan laten maken.

Inbraakpreventie

Zoals hiervoor omschreven, verkoopt een slotenmaker ook veiligheidssloten. Deze sloten hebben een hoge kwalificatie tegen inbraak. De slotenmaker zelf zal bovendien in het bezit zijn van een certificatie als medewerker inbraakpreventie. Naast dit certificaat zijn er tevens slotenmakers die uw huis kunnen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen, doordat ze ook nog gecertificeerd zijn bij de politie. Slotenmakers verkopen niet alleen het materiaal, maar eveneens advies hoe uw woning nog beter beveiligd kan worden tegen inbraak. Bij het geven van advies kan de slotenmaker naar uw huis komen om de situatie extra goed in te kunnen schatten. Naast sloten op deuren zijn er tevens oplossingen om uw ramen beter te beschermen tegen inbraak.

© Pexels.com

Mocht u dus op zoek zijn naar hulp bij buitensluiting, een afgebroken sleutel, of reservesleutels willen laten bijmaken, dan bent u bij de slotenmaker aan het juiste adres. U kunt daarnaast ook terecht voor advies over inbraakpreventie en de aankoop van veiligheidssloten.

Geef een reactie