Ontspanning

5 ideeën om zelf kerstversiering te maken

5 ideeën om zelf kerstversiering te maken

© Pixabay.com

De feestdagen komen er weer aan en de winkels hangen vol met kerstspullen, van kerstballen tot kerstbomen, alles is te koop. Het is ook erg leuk om zelf kerstversiering te maken en bovendien erg origineel! De onderstaande DIY’s leggen uit hoe je eenvoudig zelf versiering kunt maken voor de Kerst.

1. Maak je eigen adventskalender
In de winkel zijn verschillende adventskalenders te koop, deze zijn gevuld met chocola, parfum of sieraden. Je kan ook gewoon zelf een adventskalender maken en zelf de inhoud bepalen. Je hebt het volgende nodig: een houten plank, knijpers, een liniaal, lijm, een marker en zakjes om de snoepjes/cadeautjes in te doen .
Als eerste leg je de houten plank op een rechte tafel, vervolgens meet je met de liniaal gelijke afstanden tussen de knijpers. Lijm de knijpers vast. Schrijf nu op alle zakjes een nummer (1 t/m 24). Vul de zakjes met cadeautjes en hang de zakjes op met de knijpers. Het is erg makkelijk te maken en origineel, ook erg leuk om cadeau te doen.

2. Een slinger met kerstkaarten
Je kan gemakkelijk zelf een slinger maken voor je kerstkaarten. Je hebt hiervoor niet veel materiaal nodig en je kan de slinger snel maken. Materiaal: touw/ lint, knijpers, plakband, een schaar.
Hoe maak je de slinger voor de kerstkaarten? Meet als eerste hoeveel ruimte er beschikbaar is voor de slinger, knip dan het touw of lint af. Plak het touw/lint op de muur en bevestig met de knijpers de kerstkaarten aan de slinger.

3. Raamdecoratie sneeuwvlokken
Om het raam te versieren is dit een leuke DIY! je hebt hiervoor alleen bollen watten, lijm en doorzichtig draad voor nodig. Knip het draad in stukjes en bevestig de bovenkant aan het raamkozijn. Plak nu bolletjes wol van verschillende grootte op het draad en klaar is kees.

Kerst
© Pixabay.com

4. Kerststerren van ijsstokjes
Je kunt deze kerststerren gebruiken als kerstballen of raamdecoratie. Het enige wat je nodig hebt is ijsstokjes en lijm. Per ster heb je vier ijsstokjes nodig, leg eerst de ijsstokjes op elkaar tot ze de vorm van een ster hebben, maak eerst een + en daarna een x en leg deze op elkaar. Lijm de stokjes goed vast en binnen no-time heb je deze decoratie gemaakt.

5. Maak je eigen kerstbal
Er zijn twee manieren waarop je dit kunt doen. Als eerste kan je een kerstbal beschilderen. Koop in de winkel basic kerstballen met een kleur, laat nu je fantasie zijn gang gaan. Schilder een kerstboom, een sneeuwpop, sterretjes of stipjes. Laat de verf goed drogen en hang de ballen op in de kerstboom. Je kan ook op een andere manier zelf kerstballen maken, koop een doorzichtige kerstbal en vul deze met bijvoorbeeld zand, popcorn, glitters of bloemblaadjes.

Deze vijf ideeën om zelf kerstversiering te maken zijn erg leuk en makkelijk. Het is vaak goedkoper om zelf decoratie te maken, dan om het in de winkel te kopen. Naast dat het vaak goedkoper is, is het ook nog eens leuk om te doen en je hebt originele kerstversiering. Kies snel een leuke DIY uit om mee te beginnen en maak er iets moois van!

  1. Saskia Van de Velde

    Heel goede tips. Kunnen we wat mee.

Geef een reactie