Mobiliteit

Voor welke herstellingen kan je bij een carrossier terecht?

Voor welke herstellingen kan je bij een carrossier terecht

© Pixabay.com

Een botsing met een andere auto niet kunnen voorkomen is voor vele mensen een beangstigende gedachte en kan je soms een nachtmerrie bezorgen. Wanneer je dit overkomt, slaak dan een zucht van verlichting dat je niet gewond bent geraakt. Je onmiddellijke prioriteit gaat nu naar het herstel van de auto. De juiste keuze maken om de gepaste carrossier onderneming te vinden, helpt je hierbij. ‘In deze blog ‘Voor welke herstellingen kan je bij een autohersteller terecht en waar let je op?’ lees je enkele bruikbare praktische tips.

Wees bewust van hun locatie en specialiteiten

In principe kan je bij een carrossier voor elke herstelling terecht. Zowel op mechanisch vlak als op gebied van het uitdeuken van blutsen. Probeer een hersteller te vinden in de buurt vanwaar je woont zodat je gemakkelijk de werken op de voet kan opvolgen. Over het algemeen zullen de kosten van vervangende auto-onderdelen niet veel verschillen van de arbeidskosten. Wanneer je geld wil besparen, blijf dan zoveel mogelijk weg van carrosserie bedrijven in druk bevolkte gebieden. Probeer ook iemand te vinden die een vervangwagen gedurende de herstellingswerken aanbiedt.

Leg je eieren niet in één mandje bij een prijsofferte

Veel autobezitters geven vaak veel te veel geld uit aan de herstellingen van hun auto omdat ze niet lang genoeg hebben rondgekeken. Zorg ervoor dat je plus minus vier kostenramingen van een carrossier ontvangt en leg je eieren niet in één mandje bij een prijsofferte. Om een kostenplaatje te laten maken, kan je zelf ook misschien eerst enkele prioriteiten stellen volgens hoogdringendheid. Een praktisch voorbeeld. Een auto opnieuw uitlijnen en de bumper laten vervangen is misschien belangrijker dan het repareren van krassen of het opnieuw lakken. Probeer ten allen tijde specifieke schattingen te ontvangen zodat je heel duidelijk gaat weten hoeveel het echte carrosseriewerk kost. Zie dat de hersteller over voldoende technisch vakmanschap beschikt, naast het vervangen van onderdelen en het uitdeuken van het koetswerk.

Zorg dat je een hersteller vindt die oog heeft voor details

Maak dat je hersteller oog heeft voor cosmetische bijzonderheden van je voertuig. Vraag een video of foto’s op van wagens die hij in het verleden al ooit heeft hersteld en zie vooral naar de nauwkeurigheid hoe alles werd uitgevoerd. Denk maar aan het spuiten van de lakverf en vooral de kwaliteit die werd gebruikt. Bekijk de verschillende prijsoffertes tot in de puntjes in verband met het lakwerk. De verfbeurt kan immers schommelen tussen de 850 euro en 15.000 euro, afhankelijk van de kwaliteit en de verschillende coatings die men gebruikt.

Carrossier
© Pixabay.com

Ga altijd in zee met gecertificeerde autoherstellers

Doe alleen maar zaken met een gecertificeerde en bonafide carrossier. Bekijk eventuele reviews op internet over de zaak zodat je geen kat in een zak koopt. Afgezien van de professionele kwalificaties, moet je de nodige aandacht vestigen op hun reputatie die ze in de buurt hebben opgebouwd. Het aanspreken van je persoonlijk netwerk kan hierbij een ruggensteun zijn.

Vraag naar de garantie die je hebt na de levering

Met de garanties die je krijgt bij je auto, kan je elk detail beschermen. Dit is van cruciaal belang omdat je veel geld hebt betaald om het euvel te verhelpen. Hengel naar een autocarrosserie die je garanties kan geven gedurende de hele levensduur van je voertuig. Op deze manier ben je beschermd tegen eventuele latere defecten die kunnen opduiken.

Geef een reactie